Historie

Laatst bijgewerkt op 2024-07-14

Thijs Willemstijn is de grondlegger van Airbrush Almere® (en alle latere gerelateerde handelsnamen).

Zijn vader en grootvader waren kunstenaars, dus hij werd al jong ingewijd in het tekenen en schilderen van foto realistische onderwerpen. Na alle basis- en voortgezette opleidingen was het voor Thijs dan ook een logische stap om hierin verder te gaan. Hij studeerde aan de Kunstacademie St. Joost in Breda waar hij aan verschillende richtingen deelnam, is hij altijd met kunst bezig gebleven. Bij de bekende airbrush kunstenares Eveline Hallen in Duitsland heeft hij zichzelf verder in portretstudie gespecialiseerd.
Olieverf schilderij van Cor Willemstijn 1905 – 1977

 

1990
In 1990 heeft Thijs hobbymatig de Airbrush Almere Groep® opgezet met als doelstelling het airbrushen in Nederland te promoten. Hij is toen met een team van vier airbrushers, eerst alleen in Almere, deze kunst op kleine schaal gaan promoten. Zij bezochten beurzen en verzorgden op verschillende locaties in heel Nederland airbrush demonstraties. Vervolgens zijn zij toen voorzichtig begonnen met het geven van cursussen op de zolder bij Thijs thuis. Dit bleek een dusdanig groot succes, dat zij in korte tijd uit hun jasje groeiden en moesten uitkijken naar een grotere ruimte.


1991
Met deze intussen goed lopende activiteit verhuisden zij naar Buurtcentrum “de Inloop” in Almere-Stad, waar zij elke zaterdag een hele zaal tot hun beschikking hadden.

1992
In dit jaar is de Airbrush Almere Groep overgegaan naar een schitterende locatie in Almere-Haven waar zij een samenwerkingsverband aangaan met een groothandel in kunstnagel producten, welk bedrijf helaas een jaar later alweer verhuisden naar Lelystad.

1993
Weer verhuisd, nu naar Buurtcentrum “de Wieken” in Almere-Buiten waarmee zij meer dan 5 jaar tot volle tevredenheid hebben samengewerkt, en waar zij nog steeds af en toe activiteiten voor doen.

Zij werden, met name in de eerste jaren overstelpt met aanvragen van mensen die al jaren airbrush materiaal in huis hadden, maar niet wisten hoe het werkte. Na de basis cursus bij Airbrush Almere konden zij eindelijk met het materiaal omgaan. De mond op mond reclame zorgde voor verdere bekendheid in Nederland.

1998
Wat als hobby van Thijs, min of meer uit nieuwsgierigheid naar het lesgeven, was begonnen, is in al die jaren uitgegroeid tot een professioneel bedrijf welke in 1998 is opgericht onder de handelsnaam Airbrush Almere, en later met een toegevoegd bedrijf Airbrush Services Almere. Thijs was de eerste in Nederland die de intussen zeer bekende airbrush pistolen, zoals de Evolution, van Harder & Steenbeck ging verkopen, en waar hij ook alle Nederlandse vertalingen voor heeft verzorgt, die meer dan 12 jaar wereldwijd in de roulatie zijn geweest!

2000
Het jaar van de lancering van de website www.airbrush-almere.nl welke een uitstekend medium blijkt te zijn om het airbrushen verder te promoten. Ook is er in dit jaar door Airbrush Almere de eerste airbrush webwinkel in Nederland geopend.

2002
In juni 2002 is Airbrush Almere verhuisd naar Muziekwijk in Almere-Stad. Omdat Thijs zijn hart ligt bij het airbrushen zelf en het geven van cursussen wordt de webwinkel verkocht. Thijs en de nieuwe eigenaar van de webwinkel blijven wel in hetzelfde pand en gaan een samenwerkingsverband aan.

2004
Het samenwerkingsverband wat in 2002 is aangegaan, verloopt echter niet naar tevredenheid. De samenwerking wordt in 2004 dan ook beëindigd.. En weer werd er verhuisd. Airbrush Almere bleef echter wel in Muziekwijk in Almere-Stad. Thijs gaat hier zelfstandig verder onder de naam Airbrush Studio Almere met Airbrush opleidingen, Airbrush-Art, Airbrush opdrachten, Bodypaint, Bellypaint en het zetten van tijdelijke tattoo’s, het maken van Sculpturen, fotoshoots en nog veel meer.

De Airbrush Almere Groep® van Thijs is als agentschap intussen flink gegroeid waarbij zich een groot aantal airbrush kunstenaars uit heel Nederland en daarbuiten hebben aangesloten.

2005–2009
Intussen is Airbrush Studio Almere met een team van 8 docenten, het grootste en bekendste Airbrush Opleidingscentrum in Nederland geworden. Zij ontvangen ook regelmatig deelnemers uit het buitenland die speciaal naar Nederland komen om bij Thijs en zijn team de verschillende airbrush technieken te leren. Na de cursus keren de nieuwe airbrush kunstenaars enthousiast huiswaarts om met de opgedane airbrush technieken en met eigen materiaal aan de slag te gaan. In deze tijd werd op bescheiden schaal aan de vele deelnemers van de opleidingen ook weer materiaal verkocht.

2010
Na 20 jaar opleidingen te hebben verzorgd wil Thijs het rustiger aan gaan doen. Op 1 juli worden de opleidingen, de materiaal verkoop en Airbrush Studio Almere overgenomen door een ex-cursist, die nu zelf de cursussen ter hand gaat nemen en een airbrush winkel gaat openen.

2011 – 2023
Maar.., Thijs wil natuurlijk nog niet gaan stilzitten! Hij gaat op 1 januari 2011 op een andere locatie verder onder zijn nieuwe geregistreerde handelsnaam Airbrush Art Almere®, alsmede met de Airbrush Almere Groep® en met de niet overgenomen delen, namelijk het uitvoeren, of laten uitvoeren van opdrachten, het creëren van bodypaints,  het zetten van Tijdelijke Tattoo’s, fotoshoots en het maken van sculpturen. Hij onderhoudt de contacten met opdrachtgevers, en de airbrush kunstenaars.
Hij gaat met groot succes het World Wide Web op onder o.a. de geregistreerde namen:
airbrush-art-almere.nl®, airbrush-opdrachten-almere.nl®, airbrushmarktplaats®, en airbrushholland.nl®
(zie onder de tap Contact voor meer gegevens!)

1990 – 2024   PER 1-1-2024 met pensioen, en GESTOPT   met alle airbrush activiteiten!

Maar………, aan alles komt een eind! Na 34 jaar wordt het tijd om met pensioen te gaan!
Vanaf 1-1-2024 zijn we gestopt met alle airbrush activiteiten! 
We hebben veel plezier beleefd aan de vele jaren met het geven van airbrush opleidingen
aan deelnemers uit binnen- en buitenland, het uitvoeren of laten uitvoeren van heel veel
verschillende opdrachten, het openen van de eerste online airbrush shop in Nederland
in 2000 en nog veel meer!
We bedanken alle relaties voor het genoten vertrouwen in ons!
Met airbrush groetjes, Thijs Willemstijn

Terug naar boven